Pöfögésből jeles!

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.04.09. 12:15
Tiszolc_kiskep

A tiszolci fogaskerekű gőzös történetéről itt olvashatnak bővebben. Azóta újabb fejlemény, hogy saját gőzerejéből sikeres próbautat tett Felsőstubnyára (Horná Štubňa) és vissza Ruttkába (Vrútky). Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy optimisták lehetünk, a közelgő május 3-i tiszolci ünnepség nincs veszélyben. Információk szerint néhány napon belül már Tiszolcra (Tisovec) kerül a gőzös, ahol tovább próbáztatják majd már a fogaskerekű vasútvonalon.

A tiszolci gőzös első befűtésekor még hiányos festésben díszelgett

Ha minden jól megy, a tiszolci fogaskerekű az idén a május harmadikai ünnepségen kívül még további öt alkalommal pöfög majd a Tiszolc–Erdőköz vonalon. Először 2014. június 29-én a Tiszolci Városnapok alkalmából, majd következik három élményvonatozás a vonalon július 5-én (Szlovákiában állami ünnep), augusztus 2-án és szeptember 6-án, az utolsó rendezvénnyel egybekötött élményvonatozás szeptember 20-án lesz. A gőzös részvétele ezeken az eseményeken természetesen függ attól, hogy sikeresen üzembe helyezzék. Például még egy olyan „apróságot“ sem fejeztek be a vasútvonalon, mint a teljes és foghíjtalan fogasléc sínekre szerelése. A ŽSR azonban ígéri, mindennel idejében elkészülnek. Sok sikert, s elég gőzt!

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek