Prágát látni kell! A levegőből is!

MTI/iho   ·   2017.07.24. 13:45
vhavel0

A prágai repülőteret használó utasok többsége Európában utazott. Az utasok számának legnagyobb növekedését azonban a Prágát Afrikával, Közel- és Távol-Kelettel összekötő járatokon mutatták ki. A repülőtér menedzsmentje a második fél évre is optimista, azt várja, hogy az idei utasforgalom megközelíti az új rekordnak számító 15 milliót.

– A 2016 szeptemberétől látható trend folytatódik, s repülőgépek kapacitásának kihasználtsága átlagosan nyolcvan százalék, ami jónak számít – mutatott rá Václav Rehor, a repülőtér igazgatóságának elnöke. A második fél évet mindig erősítik a sikeres nyári hónapok is, amikor a turizmus következtében megnő az utasok száma. Prágából az utasok kilencven százaléka európai városokba utazott. Prága és Afrika között az utasforgalom nyolcvanegy százalékkal, Prága és Közel-Kelet között pedig hetven százalékkal emelkedett. A legtöbb utas továbbra is Nagy-Britanniába utazik, míg a városok között Moszkváé az első hely. Az orosz főváros ezzel Párizst a második helyre utasította. Prága és Oroszország között az utasforgalom harminckilenc százalékkal emelkedett.

A prágai Václav Havel repülőtér teherfogalma az első fél évben 37 ezer tonna volt, ami éves szinten tizennégy százalékos növekedés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

Jönnek vissza az óriások!

iho/repülés   ·   2022.06.30. 09:00

A járvány óta több, mint száz A380-ast állítottak ismét forgalomba. Sir Tim Clark: legyen az új típus kétszer akkora, mint a Superjumbo, de legyen könnyebb, gyorsabb, olcsóbban és tisztábban üzemeltethető…