Projekt a fenntartható helyközi közösségi közlekedésért

MTI/iho   ·   2015.09.24. 09:26

A Közlekedési Operatív Programban finanszírozott tanulmányt ez év végéig kell elkészítenie a közbeszerzés nyertesének. Az uniós projekt a helyközi közösségi közlekedési szolgáltatás olyan átalakítását szolgáló módszerek, konkrét közép- és hosszú távú tervek kidolgozását tűzi ki célul, amely a kormány által meghatározott közlekedésfinanszírozási forrásokból gazdálkodva biztosítja az utazóközönség elvárható szolgáltatását, fenntartható üzemeltetését.

A projekt célja továbbá a közösségi közlekedési üzemeltetők vagyonstratégiájának, illetve vagyongazdálkodásának a kidolgozása. A projekt tervezett költsége 750 millió forint, amely 100 százalékban utófinanszírozással valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.