Púpos húzta Bumbardó

iho   ·   2016.03.21. 12:20

Folytatódik a hatvani 520,075 megmentése, csinosítása. Március 19-én újra megjelent a Magyar Vasúti Járművek Megmentéséért Egyesület tagsága, hogy a hét közben a szomszédos vágányra áthúzott öreg gőzös körül serénykedjenek. Adjuk át a szót Bíró Tamásnak, az egyesület adatközlőjének: „most szombaton is nagyjából tizenöt-húszan lehettünk, viszont kicsit más volt a felállás, mint az előtte lévő héten, voltak ismerős arcok, de volt sok új is. Egy kissrác is volt az apukájával, aki nagyon aktívan részt vett a munkában, az ő ötlete volt, hogy jöjjenek segíteni, és az volt a mondás, hogy addig maradnak, amíg a kissrác meg nem unja. Én a délután két órás vonattal jöttem el, akkor még ott voltak.”

A 224-es Púpos a hatvani fűtőházban. Ez a gép segített az 520-ast áthúzni egy másik vágányra, hogy azt a sínpárt, amelyen eddig állt, kitakaríthassák<br>(fotó: Bíró Tamás)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek