Púpossal anyagoltak Nógrádban

Vörös Attila   ·   2020.09.25. 19:30
9662_E3VA8416_200924_

Öt köves kocsit hozott el csütörtökön Balassagyarmatról, kettő tartalmát a 78-as vonalon szórták el.

Leáldozóban van a hatvani Púposok csillaga, információink szerint már csak nagyon rövid ideig lesz M40-es mozdony a fűtőházban. A 235-öst néhány hete már Celldömölkre vitték, a 224-esre is az átcsoportosítás vár egy balatoni retróhétvégékhez közelebbi műhelybe. De Hatvanban addig is aktív a gép, a 224-est rendszeresen bevetették szinte egész nyáron a tolatós tehervonatok vagy a somoskőújfalui személyvonatok élén.

Szügyön halad a menet (képek: Vörös Attila)

Csütörtökön egy ritkább feladatot kapott: a múlt héten Balassagyarmatra vitt öt köves kocsit kellett visszahoznia Hatvan-rendezőbe. A Púpos nem egyszerűen csak tehervonatozott egyet a 78-as vonalon Nógrádban, két dozátorral anyagoltak is Magyarnándor és Acsa határában. A pályafenntartás menete végül kora délután érkezett vissza Hatvanba.

Érkezés Magyarnándorba

Nógrádkövesd alatt

Keresztre várakozás Acsán

Anyagolás

Galgamácsa sorompói

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.