Püspökladány is szolgáltatót váltott

Ács Attila   ·   2012.02.04. 17:30
LYP-746_fooldal

Három évvel ezelőtt határozott úgy Debrecen, hogy saját kézbe veszi a helyi közlekedést. Rá egy évre a megye második legnagyobb városa, Hajdúböszörmény is hasonlóan döntött. Tavaly novemberben – a város honlapja szerint közös megegyezéssel – Püspökladány is felmondta közszolgáltatási szerződését a Hajdú Volánnal. A cég helyét itt Bodnár Sándor egyéni vállalkozó vette át.

A változás az útvonalat, a menetrendet és a tarifákat nem érintette, így az utasok tulajdonképpen csak a városban közlekedő egyetlen helyi busz típusát illetően tapasztalhattak változást.

Püspökladányban a Hajdú Volán utoljára egy 2003-as gyártású, kézi váltós, Euro III-as motorú, háromajtós MAN SL 223-ast közlekedtetett (FLG-154), ez a szolgáltatóváltást követően Hajdúszoboszlóra került. Az „új” busz egy a hazai magánvállalkozók körében igen kedvelt típus, a Mercedes-Benz O405N. 1992-es gyártmány, tehát jóval idősebb ugyan a korábbinál, viszont alacsonypadlós és automata váltós. Pályafutását Chemnitzben kezdte a CVAG-nél, majd 2003-ban a cég alvállalkozójához, a Döhler Reisenhez került, az ő flottaszínükben pompázik a mai napig.

Egy 2009-es fejlesztés eredményeként a Hajdú Volán más helyközi buszaihoz hasonlóan a püspökladányi helyi járaton is GPS-alapú utastájékoztató rendszer működött. Ezt most a hagyományos táblás módszer váltotta fel.

LYP-746 – az új busz, amely valójában idősebb, mint a régi

Kapcsolódó hírek