Pusztító igénytelenség a ferihegyi liftben

Vörös Attila   ·   2016.08.13. 16:15
34__P8110582

Az erre járók döbbenten méricskélik a lift plafonját, amikor rájuk záródik az ajtó. Az első örömöt, hogy egyáltalán működik a lift – valljuk be, nem különösebben bizalomgerjesztő a ferihegyi installáció – hamar feledteti, hogy a két működő fülke egyikében sincs világítás, az égők a tetőről lógnak le, csak a réseken szűrődik be némi fény. Mivel az égők megvannak, csak nem világítanak, egy félresikerült égőlopásra gyanakszunk, esetleg direkt rongálás? Teljesen mindegy, akárhogyis nézzük, ez a megálló valamennyire az ország kapuja, sok turista, külföldiek is megfordulnak itt, sokszor bőröndökkel, nagy csomagokkal súlyosbítva. Persze nemcsak a külföldieknek jár az alapvető utazási komfort, de külön felháborító, hogy annyira sem foglalkozunk országunk hírével, hogy Ferihegy megállóra kicsit odafigyeljünk.

A kérdés már csak az, mit csinál a szinte folyamatosan a megállóban ácsorgó biztonsági őr? És persze, hogy mit vettek fel a megfigyelő kamerák. A megállóhelyen egyedül itt, a liftekben vannak kamerák.

Addig lehet bent látni, amíg nyitva az ajtó. Ha becsukódik, napközben is sötét lesz a fülkében... A képre kattintva galéria nyílik!

A hazai liftsorsokat épp a napokban szemléztük.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek