Qatar 787-es Budapesten, technikai leszállás

iho   ·   2014.05.22. 15:44
cim

A LOT Dreamlinerének tavalyi budapesti bemutatkozásai óta először ismét leszállt Ferihegyen a világ jelenlegi legmodernebb, forgalomban álló utasszállító repülőgépe, a Boeing 787-es.

Most azonban technikai problémáról van szó, ami miatt a gép személyzete úgy döntött Debrecen térségében, hogy visszafordul és Budapesten száll le. A gép Brüsszelből repült Dohába, és az Airportal.hu információja szerint „kisebb technikai hiba miatt” kellett megszakítania útját.

A Qatar country-managere, Grisha Jenkov egyelőre nem tudott részleteket közölni a technikai hiba mibenlétéről, de az iho/repülés kérdésére hangsúlyozta, nem volt veszélyhelyzet, és nem is minősül kényszerleszállásnak a gép budapesti landolása.

Így látta a Flightradar a gép visszafordulását és landolását a 13-as bal pályán

Megfogalmazása szerint „rutin technikai leszállás” történt, és az ügy semmiképp nem kapcsolatos azokkal a problémákkal, amelyek tavaly az akkumulátorok hibája miatt hónapokra földre kényszerítették a globális 787-es flottát.

A dohai légitársaság tavaly vette át első 787-esét, amelyből összesen 51 példányt rendelt, jelenleg a cég weboldala szerint 9 Dreamliner áll forgalomban a Qatarnál.

Az Airportal.hu információi szerint a Budapesten rekedt utasokért a Qatar Airways egy A320-ast küld majd, ezt a country manager egyelőre nem tudta megerősíteni.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek