Rába-üzletek: futók traktoroknak, kamionoknak

iho/közút   ·   2012.03.12. 17:00
raba_cim

Több mint egy évtizedes együttműködést követően a John Deere ismét a Rábát bízta meg egyik csúcskategóriás terméke, az 560 lóerős, gumihevederes traktor futóműveinek kifejlesztésével. A fejlesztés eredményesen zárult, a sorozatgyártás megkezdődött, a felek 5 évre szóló hosszú távú szállítási megállapodást kötöttek – hangzik a cég közleménye.

A világ vezető mezőgazdasági járműgyártója, a Deere&Company és a Rába közös fejlesztéseként elkészült futómű a világ egyik legnagyobb méretű, teljesítményű és hatékonyságú traktorának hajtásáról és kormányzásáról gondoskodik. A járművet és annak futóművét a modern, nagyméretű farmgazdaságokon előforduló legnehezebb mezőgazdasági munkákra, és új funkcióként az extrém terheléseket jelentő építőipari alkalmazásokra (például földgyaluzás) tervezték.

A John Deere több mint egy évtizede stabil megrendelője a győri cégnek. A Rába ma már komplex mérnöki megoldásokat szállít amerikai partnerének. A most aláírt beszállítói szerződés újabb 5 évre rögzíti a felek partnerségét. „A sikeres fejlesztési projekt stratégiai jelentőségű számunkra, hiszen így tovább növelhetjük a magas hozzáadott értékű termékek arányát az értékesítésünkben, egyben megerősíthetjük pozícióinkat a stratégiai szegmensnek számító nagyteljesítményű mezőgazdasági erőgépek piacán.” – emelte ki Pintér István a Rába elnök-vezérigazgatója. A válság ellenére a szegmensből származó árbevétel a Rábánál dinamikusan növekszik, 2012-ben elérheti a 30 millió eurót.

Hasonlóan fontos a győri Rába Futómű Kft. jelenléte az európai tehergépjármő piacon. A Scania céggel kötött megállapodás révén a Rába 2011-től további futómű komponensek szállítását kezdte meg a Scania tehergépjárműveihez. „Büszkeséggel tölt el, hogy a Scania a globális járműipar prominens szereplőjeként bizalmat szavaz termékeinknek, így egy igazán rangos európai klubhoz csatlakozott a cégünk”- mondta Pintér István a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója a Scania-üzlet megkötésekor.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.