Rádupláz a RegioJet Budapest és Bécs között

iho/vasút   ·   2024.03.07. 18:00
00_regiojet_becs_budapest

Április 4-étől a két főváros közötti RegioJet-vonatok száma napi nyolcra emelkedik. A jegyértékesítés a mai napon elkezdődött.

Tavaly a Prága–Budapest-vonalon 724 ezren utaztak, ami tizenegy százalékos növekedést jelent 2022-hez képest. A Bécs–Budapest szakasz iránti nagy kereslet, arra késztette a vasúttársaságot, hogy az eredeti kettőhöz képest napi négy járatra növelje a kapacitást ezen a szakaszon mindkét irányban.

A vonatok hazánkban Budapest Déli után Kelenföldön, Mosonmagyaróvárott és Győrött állnak meg. A Bécsből Budapestre 7:34, 10:27, 14:34 és 17:27-kor, valamint Budapestről Bécsbe 7:45, 10:58, 14:45 és 18:45-kor induló járatok a turisták és a rendszeresen utazóknak egyaránt megfelelnek. A menetidő 2 óra 31 perc.

A RegioJet ügyvezető igazgatója, Jakub Svoboda azt mondta:

„Hiszünk abban, hogy a vonzó időpontokban a járatsűrűség növelésével és a barátságos árú, magas színvonalú szolgáltatásokkal a RegioJet vonatai az első számú választássá válnak”.

Az utasok négy utazási osztály közül választhatnak:

  • Fapados,
  • Standard,
  • Relax és
  • Business.

A fapados osztály árai 9 eurótól kezdődnek, a standard osztályon pedig 11,9 eurótól lehet utazni az egyterű Astra-kocsikban, ahol az ülésekbe beépített multimédiás LCD képernyők vannak. Ez az osztály ideális azoknak, akik munkával vagy pihenéssel szeretnék tölteni az idejüket. A Relax osztályra, amely több helyet és kényelmet kínál, 13,9 eurótól lehet jegyet váltani. A Business osztály a maximális magánélet és kényelem szinonimája, köszönhetően a mindössze négy személynek kialakított fülkének. Ez az első osztályú szolgáltatás a korábban említett ingyenes szolgáltatásokon felül ingyenes proseccót vagy gyümölcslevet is tartalmaz. Az árak itt 15,9 eurótól kezdődnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek