Rég volt ilyen nohabos az Északi part

Vörös Attila   ·   2014.08.03. 18:05
400

Az idei nyári szezonban is minden hétvégén láthatunk Nohabot a Balaton északi partján: a 017-es július 14. óta a Déliből 9.35-kor induló Tekergővel megy el Tapolcára, ahonnan 15.40-kor indul vissza a fővárosba a Kék hullámmal. Augusztus első hétvégéjén a Nohab-élményt fokozta a 006-os gép is, amely Orosházáról továbbított üres kővonatot Tapolcán át Uzsára.

Kék hullám Örvényesnél<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotó: Vörös Attila)

Nem először jár nosztalgiás Nohab a 29-es vonalon mostanában, a közelmúltban már többször is erre vitték az orosházi követ a vasútépítéshez. A 135-ös vonalon július 14-étől augusztus 20-áig Orosháza és Békéscsaba közt vágányzár van pályafelújítás miatt, ide kell a sok uzsabányai kő. Ritkaság viszont a 006-os narancs gép feltűnése, őt már rég láthattuk a Balatonnál.

A kővonat Badacsonytomajon aludt, a vasárnapi Tekergő épp beelőzi<br>(Simon László felvétele)

Augusztus 31-éig még négy hétvégén fog a 017-es személyvonatokat húzni a Balatonon, talán a kővonatok közlekedése is erre az időre esik majd. Aki tehát M61-es fotózna a gépek régebbi felségterületén, irány a Balaton! Nincs is jobb egy láblógatással egybekötött vonatfotózásnál...

Üres kővonat Örvényesnél<br>(fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek