Rekonstrukciók a 12-es és 14-es villamosvonalon

iho/vasút   ·   2012.05.10. 11:13

A BKK által elindított villamospálya-rekonstrukciós program keretében május 11-én, pénteken, majd 12-én, szombaton 20.00 órától üzemzárásig az újpesti Pozsonyi utcában, az Angyalföld kocsiszín előtt síncserét végez a BKV. Az esti órákban végzett munkák a 12-es és a 14-es villamosok forgalmát érintik.

A 12-es villamosokkal május 11-én, pénteken a 19.50-es rákospalotai indulástól kezdődően, a késő esti üzemzárásig rövidített útvonalon, Rákospalota, Kossuth utca és a Tél utca között lehet utazni. Az Angyalföld kocsiszíntől az utolsó, teljes útvonalon közlekedő villamos 19.55-kor indul.

Május 12-én, szombaton a villamosok Angyalföld kocsiszín felé teljes útvonalukon, Rákospalota, Kossuth utca irányában azonban 20.04-től csak a Tél utcai megállótól közlekednek. Angyalföld kocsiszíntől az utolsó, teljes útvonalon közlekedő villamos 19.44-kor indul.

A Tél utcai megálló és Angyalföld kocsiszín között a 30-as, 30A és 230-as autóbuszok igénybe vételét ajánlja a közlekedési vállalat. Amennyiben ebben az időszakban az utasok a 30-as buszcsalád igénybevételével kívánják elérni az Angyalföld kocsiszín megállót, a villamosról átszállva természetesen nem szükséges új jegyet lyukasztaniuk, az ellenőrök a villamoson érvényesített jegyeket elfogadják.

A 14-es villamosok május 11-én, pénteken a Lehel tér irányában a 19.52-es káposztásmegyeri indulástól, míg másnap, május 12-én, szombaton a másik irányban, Káposztásmegyer irányában a 19.54-es Lehel téri indulástól nem állnak meg az Angyalföld, kocsiszín megállóhelyen. Ezt a megállót a 30-as, 30A és 230-as autóbuszokkal lehet elérni, amelyre az Újpest-Központ M, a Tél utca, illetve a Gyöngyösi utca megállókban biztosítunk átszállási lehetőséget a villamosról.

Amennyiben ebben az időszakban az utasok a 30-as buszcsalád igénybevételével kívánják elérni az Angyalföld kocsiszín megállót, a villamosról átszállva ezúttal sem szükséges új jegyet lyukasztaniuk.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Nyugat-Balkán felé terjeszkedik a TEN-T

iho/vasút   ·   2021.01.24. 19:05

A transzeurópai közlekedési hálózat létrehozása rendkívül fontos az európai integrációs folyamatban, hiszen a magáncélú utazás mellett a vállalkozásoknak is könnyebbé teszi a szállítást, aminek fontosságára a koronavírus-járvány is rámutatott.