Renault teherautók a világélelmezési programban

iho/közút   ·   2012.10.23. 18:45
Pic3k

A Renault Trucks a világélelmezési program (PAM) céljait segíti azzal, hogy egy mobil oktatóbázison továbbképzést tart az Afrikában dolgozó teherautó-szerelőknek – adta hírül sajtóközleményben a vállalat. A három hónapon át tartó képzések során a csúcstechnikás műszaki szerelvények javítására tanítják azokat a szakembereket, akik a programban résztvevő teherautók műszaki állapotáért felelnek.

Kerax 4x4 Afrikában (fotó: Renault Trucks)

Az ENSZ világélelmezési programja, melynek fő célja az éhség elleni küzdelem világszerte, az élelemhez való hozzájutást garantálja a világ legszegényebb térségeiben. A logisztikai rendszer lelkét a szállítmányozást végző teherautók jelentik, amelyek között száznál is több Renault gondoskodik arról, hogy az élelem a lehető legszélsőségesebb körülmények között is gyorsan eljusson a rászorulókhoz.

A mobil oktatóbázis (fotó: Renault Trucks)

A meghibásodások elkerülése és a legeredményesebb javítási technikák elsajátítása érdekében a Renault kialakított egy 4x4-es Keraxot a mobil oktatási feladatra, és egy technikusokból álló csapatot küld a kelet-afrikai országokba, hogy a helyi PAM szerelőknek közvetlenül átadják a nehéz-teherautók karbantartásával és javításával kapcsolatos ismereteket. A járművet felszerelik minden olyan oktatási eszközzel, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy bárhol és bármikor megjavítsanak egy meghibásodott teherautót. A három hónapig tartó oktatási sorozat Kenyától Ugandán, Dél-Szudánon, Ruandán és a Kongói Demokratikus Köztársaságon át Burundiig azokat a szervizközpontokat keresi fel, ahol a PAM teherautóit javítják. A mobil oktatóbázis mintegy ötezer kilométert tesz majd meg Mombasától (Kenya) Bujumburáig (Burundi), hogy a terepen képezze a helyi szerelőket.

Indulás Kenyába (fotó: Renault Trucks)

A Kerax karosszériáját úgy alakították ki, hogy alkalmas legyen bármilyen típusú felszerelés biztonságos szállítására. Ez meghatározó szempont, hiszen kifejezetten a képzéshez előkészített fődarabokat kell majd a helyszínre szállítani, hogy bemutathassák a szerelőknek.

A világélelmezési program számokban:
90 millió ember élelmiszerellátása
Jelenlét 74 országban
11 000 alkalmazott világszerte
3000 raktár
40 hajó
60 repülő
5000 teherautó (ebből 700 saját tulajdonú)

Kapcsolódó hírek