Rendőrségi roadshow az átjárókban

MTI/iho   ·   2013.08.29. 18:36

Az Érj haza biztonságban! szlogennel hirdetett kampány során a közúti közlekedés résztvevőinek figyelmét hívják fel a vasúti átjárókon való áthaladás szabályaira. A vasútbiztonsági bemutató célja, hogy tudatosítsa, a vasúti átjáróban történő baleseteket alapvetően a közúton közlekedők tudják megelőzni, ha fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítik meg az átjárót.

Hangsúlyozzák: a KRESZ külön fejezetben tárgyalja a vasúti átjárón való áthaladás szabályait, továbbá, hogy a vasúti szerelvény a tömege miatt nem tud olyan rövid fékúton megállni, mint a gépkocsi.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Hajózás Sporthajózás

Fehérboros kora hajnal a Kékszalagon

MTI/iho   ·   2024.07.20. 12:00

Szombat két óra negyven perc hét másodperckor, több mint negyvenegy és fél órás vitorlázás után a 456. helyen befutott az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj utolsó hajója, a Prosecco. A finiselő vitorlást a célban az abszolút győztes MLS Raiffeisen Fifty-Fifty csapatának tagjai köszöntöttek.