Renoválás saját kezűleg

iho   ·   2019.04.17. 01:56

(x)

Felhelyezése egyszerű, nem igényel különösebb szaktudást, nincs szükségünk szakemberre, így saját kezűleg is könnyedén alkalmazhatjuk. Az alkalmazási területeknek csak a képzeletünk és a rendelkezésünkre álló anyag mennyisége szabhat határt. Szerencsére fóliából széles a kínálat: mintából, stílusból és fajtából is bőven választhatunk.

Régiből újat

A bútorboltok kínálatában gyakran szerepelnek olyan elemes konyhabútorok, amelyeknek különálló részeit saját igényeink és elképzeléseink szerint variálhatjuk. Néha olyan megoldásokat választunk, amik később korrigálásra szorulnak. Ennek oka lehet a rossz helykihasználás, a berendezés elhelyezése óta átalakult környezet vagy a bútor esetleges hibái.

Probléma lehet az is, amikor az úgynevezett front, nem passzol a bútor hátlapjához vagy korpuszához. Sokszor olyan anyagok felhasználásával készül el bútorunk, amelyek éppen rendelkezésünkre állnak. Később ezeket az apró eltéréseket sikeresen orvosolhatjuk fólia használatával.

Fóliázás okosan

Vegyünk példának egy olyan konyhabútort, ahol a G alakú kialakítás miatt, szembetűnő a bútor hátlapjától eltérő színű fiókok, ajtók. Fa hatású fólia esetén egyfelől válasszunk színben hasonlót az eredeti borítás színéhez, másrészt figyeljünk arra, hogy a fóliát a bútor erezetének irányával megegyezően vágjuk és helyezzük fel. A fólia felrakásánál előfordulhat buborék képződés, ezeket egy apró tűszúrással semlegesíteni tudjuk. Ha hajszárítót használunk, mindig figyeljünk a hőfokra: a régi bútor bevonat megolvadhat.

Felújításnál a dekorfóliák mellett használhatunk tükörfóliát is. Alkalmazásával optikailag növelhetjük a polcok mélységét, a tereket tágabbnak érezzük általa. A tükörhatású fólia elnevezés fedi a valóságot: egyenetlen felületen tükör hatást érünk el vele, és csak sima, egyenletes felületen fog valós képet adni.

Tudnivalók

Fóliázáshoz mindig használjunk professzionális simítót. Bankkártya, jégkaparó vagy egyéb eszköz biztonsággal nem alkalmazható. Használatukkal könnyen sérülhet az anyag. Bútorfelújításnál gyakran a meglévő burkolást szeretnénk kiegészíteni, a látványt egységessé tenni. Ha bizonytalanok vagyunk az egyezést illetően, és nem bízunk a képernyőn megjelenő képek színében, ajánljuk Fóliás Juci termékminta szolgáltatását. Így mielőtt nagyobb mennyiségben rendeljük meg a kigondolt fóliát, személyesen győződhetünk meg arról, hogy valóban jól választottunk.

Kapcsolódó hírek