Repül az első külföldi kapitány az Aeroflotnál

iho   ·   2014.10.03. 14:00
cim

Lerepülte első járatát az orosz légitársaságok első nem orosz pilótája. Klaus Rohlfs német állampolgár az Aeroflot gépét vitte Moszkvából Prágába, adja hírül az ATW online.

Mint arról beszámoltunk, tavaly év végefelé fogadta el az orosz elnöki hivatal  koncepciót, amit végül áprilisban szavazott meg a  törvényhozás, miszerint feloldják az évtizedes tilalmat, ami lehetetlenné tette orosz légitársaságoknak külföldi állampolgárságú személyzet alkalmazását.

Azonban mostanság már világossá vált, hogy másképp az orosz cégek sem tudnak lépést tartani a légiközlekedés rohamos növekedésével, mint hogy külföldi típusokhoz külföldi pilótákat alkalmazzanak.

Egyes nemrég történt katasztrófák is jelezték, hogy a jól képzett pilóták fiánya repülésbiztonsági veszélyeket jelent, például egy Boeing 737-es lezuhanása Kazanyban egyértelműen a felkészületlen személyzet hibái miatt történt.

A most életbe lépett szabályzat szerint évente 200 más állampolgárságú kapitány és oktató kezdhet dolgozni az orosz tásaságoknál. A feltételek: legalább 3000 repült óra, 500 óránál több gyakorlat a típuson.

Az Aeroflot 80 pilótát vehet föl, a Transaero 67, más légitársaságokhoz 15-10 vagy annál kevesebb hajózó jöhet, az Aeroflot nyolcvan helyére nyolcszázan jelentkeztek, főképp Németországból, a Cseh Köztársaságból, Olaszországból és Spanyolországból, és eddig negyvenen estek túl az első válogatáson.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.