Részeg kapitány vezette partnak a hajót Pozsonynál

MTI/iho   ·   2016.09.12. 07:05

A Duna partjának ütközött vasárnap hajnalban egy svájci kirándulóhajó Pozsony közelében, a balesetben senki nem sérült meg, az utasokat nem kellett kimenteni a hajóról. A hajó kapitánya ittas volt – közölte Érsek Árpád közlekedési, építésügyi és régiófejlesztési miniszter. A baleset körülményeit vizsgálják – tette hozzá a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A baleset hajnali 5 órakor történt Pozsonytól 40 kilométerre délre. A baleset idején 150–160 ember tartózkodott a hajón, köztük az 50 fős személyzet. A hajóban nem keletkezett súlyos kár és órákkal később folytathatta útját Budapest felé – mondta Érsek Árpád.

A 130 méter hosszú, svájci zászló alatt közlekedő hajó orrának hegye fennakadt a partfalban, és megsértette azt. A hajó kapitánya azt állította, hogy rosszul érzi magát, ezért kórházba szállították. Vérnyomás-problémákra panaszkodott és arra, hogy súlyos stressz alatt állt – közölte Boris Chmel, a mentők szóvivője.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek