Részleges vasútavatás decemberben

iho   ·   2013.12.05. 11:51

Bár december 15-én, azaz menetrendváltástól ismét járnak majd a vonatok Esztergom és Pilisvörösvár között, a belső szakaszon nem lesz jövő húsvétkor vasútavatás. A vonal alsó szakaszának megnyitása jövő karácsonyra várható, írja a nol.hu. Persze ebben semmi meglepő sincs azok számára, akik eddig is figyelemmel követték az eseményeket. A közel egyéves csúszás okát nem a vasútépítőknél kell keresni: széttagoltan egy alig öt kilométeres szakaszon sikeretlen volt a telkek kisajátítása, így ezeken a részeken a kivitelező nem kezdhette meg időben a munkát. Szerencsére a megrendelő és a kivitelező nem esett egymásnak, hanem szerződést módosított, az átadás új határideje 2014. szeptember 30-a lett.

A Nol azt írja, hogy a motorvonatokat „2014 karácsonyán hiba lenne megszokni. A szerelvények ugyanis néhány hónappal később alighanem eltűnnek majd, és feladataikat ismét a vonatpótló buszok veszik át”, mivel megkezdődik a vasútvonal villamosítása. A villamosítás azonban a forgalom kisebb mértékű zavarásával, hétvégi vagy akár éjszakai vágányzárakban is megoldható, tehát nem szükséges emiatt a hétköznap munkába, iskolába ingázókat ismét buszra kényszeríteni. A motorkocsikat azonban tényleg nem kell megszokni, a villamosítás után ugyanis a piros Desirókat a Stadler Flirt motorvonatai váltják majd.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek