Robbanóöves terroristát lőttek meg a rendőrök Brüsszel főpályaudvarán

iho/vasút   ·   2017.06.20. 22:11
brussels-central_merenylet0

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk egy „Allahu Akbar!” (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallottak, majd egy robbanást és lövéseket. A közelben járőröző katonák meglőtték a támadót, aki súlyosan megsebesült, de állítólag nem halt meg. Pierre Meys, a brüsszeli tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy egy kisebb robbanás történt, további részleteket azonban nem közölt. A tudósítások szerint pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahol a rendőrök nagy erőkkel jelen vannak. Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője később bejelentette, hogy meghiúsított terrortámadásként kezelik a történteket. Charles Michel belga kormányfő, aki Jan Jambon belügyminiszterrel a brüsszeli válságközpontból követi az eseményeket, arra kérte az embereket, hogy tegyenek eleget a rendőrség utasításainak.

Brüsszelben ezúttal az egyik vasútállomást vették célba. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

Tavaly március 22-én a belga fővárosban a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett. Belgiumban még mindig hármas, azaz „súlyos” fokozaton tartják a terrorkészültségi szintet. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, „lehetséges és valószínű” terrortámadás.

 

Korábban írtuk:

Senki nem sérült meg a civilek közül, a rendőrök lelőtték a merényletet tervező férfit, akin robbanóöv és -mellény is volt. Volt egy kisebb detonáció, majd ezután dördültek a rendőrök lövései. A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros központi pályaudvarán és több metróvonalat is lezártak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek