Romániában bejegyzett Pilatus zuhant le Milánónál

iho/repülés   ·   2021.10.03. 19:10
5e9328a9b22ed6dd77ab61659e885bc7-Pilatus-PC-12-NG-43

A fedélzeten nyolcan voltak, senki nem élte túl a balesetet. Kigyulladt a hajtómű?

Lezuhant egy Romániában bejegyzett repülőgép vasárnap Milánó közelében, adja hírül a romániai sajtó. A Pilatus PC-12/47E típusú kisgép fedélzetén a pilótán és a másodpilótán kívül öt felnőtt és egy gyerek utazott, az olasz média jelentései szerint mint a nyolcan életüket veszítették a balesetben. A gép Dan Petrescu román üzletember tulajdona volt, az áldozatok között van a felesége és a 30 éves fiúk is, aki a gépet vezette.

A magángép szeptember 30-án repült Bukarestből Milánóba, vasárnap pedig a Linate reptérről szállt fel és a szardíniai Olbiába tartott. A gép percekkel a felszállás után Milánó egyik külvárosában egy épülő irodaházra zuhant. Szemtanúk szerint a motorja lángolt, amikor a gép belecsapódott az épületbe.

(fotó: G4media.ro)

A gép útvonalából feltételezhető, hogy a pilóta rögtön a felszállás után megpróbált visszafordulni a reptérre.

A 68 éves Dan Petrescu mintegy 3 milliárd eurós vagyona ingatlanügyletekből származott, ezzel pedig az egyik leggazdagabb románnak számított. Az üzletember nem szerepelt a nyilvánosságban, diszkréten, a látványos külsőségek mellőzésével élt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek