Röpködnek az elővárosi milliárdok

MTI   ·   2015.12.08. 10:11

Két felhívásban, a Közép-magyarországi régióban 211 milliárd forint, a kevésbé fejlett régiókban pedig 119 milliárd forint fordítható a fenntartható városi közlekedés fejlesztésére és az elővárosi vasúti elérhetőség javítására 2020-ig – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A pályázatokban elsősorban a kötöttpályás városi-elővárosi közösségi közlekedés előmozdítása, színvonalának emelése, a környezetbarát közúti személyszállítás fejlesztése, a közlekedési láncok összekapcsolását segítő beruházások, valamint közlekedésbiztonsági beavatkozások támogathatóak.

A 211 milliárdos keretet a Budapest–Esztergom vonal villamosítására, a Nyugati pályaudvar és a Rákosrendező biztosítóberendezéseinek korszerűsítésére, valamint jó néhány fővárosi villamospálya-fejlesztésére költhetik. 119 milliárdot pedig a kevésbé feljett területek költik el.

Kivételesen magyarosan halad a 2-es vonal villamosítása... (Vörös Attila felvétele)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek