Sárlavina zárja el a 70-es vonalat

Vörös Attila   ·   2019.06.19. 16:29
belleypcer88

Frissítés: egy vágányon megy a forgalom Nagymaros és Szob között. Mivel a menetirány nem fordul, állomástávú közlekedést vezettek be.

***

Korábban írtuk: A hatalmas zivatar következtében ismét megindult a Szent Mihály-hegy oldala Nagymaros állomás és Dömösi átkelés megálló között. A jobb vágányt jelentős mennyiségű törmelék és iszap zárja el, a CER tehervonata futott bele elsőként. Szerencsére minden a sínen maradt, a Kocúrral időben meg tudtak állni.

Sártenger kocúros teherrel (képek: Bélley P., CER)

Egyelőre áll a forgalom a 70-es vonalon Nagymaros és Szob között, de a havária hatása várhatóan továbbgyűrűzik az egész vonalra és a kapcsolódó vanalakra is, értve ezalatt a Nyugati pályaudvar nagyjából összes járatát.

Legutóbb hét éve történt hasonló esemény. Szinte méterre pontosan ugyanezen a helyen mosta le az eső a hegyoldalt, óriási pusztítást végezve. Akkor egy szilis tehervonat akadt el a sárban. A helyreállítás és a mentés napokig tartott, később pedig megerősítették a vasút melletti partfalat. De még mindig a természet az úr...

Kicsit arrébb, Kismaroson épp egy vezetékre dőlő faág okoz zárlatot (forrás: Facebook)

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek