Scania: új vezérrel a régi úton

iho/közút   ·   2015.11.21. 16:15
scaniak0

Henrik Henriksson ettől a naptól a Volkswagen Truck & Bus Vezetőségi Tanácsának is tagja lesz.

– Tehetséges és tapasztalt szakember, megfelelő vállalkozói szellemmel és a vezetéshez szükséges jövőképpel rendelkezik. Ő a megfelelő személy a vállalat hosszú távú vezetéséhez és fejlesztéséhez – mondta az új igazgatóról Andreas Renschler, a Scania Igazgatótanácsának elnöke.

Henrik Henriksson 1970-ben született, gazdasági diplomával rendelkezik. 2012 óta tagja a vállalat felső vezetésének, jelenleg az értékesítésért és marketingért felelős alelnök. 1997-ben csatlakozott a Scaniához a svéd vállalat vezetőképző programján keresztül és a marketing részlegen számos pozícióban dolgozott.

Henrik Henriksson (fotó: Scania)

– Várakozással tekintek a feladatom elé, amely abból áll, hogy a vállalat vezetése és Igazgatótanácsa által meghatározott célok és stratégiák szerint folytassam a Scania fejlesztését. Folytatni fogjuk termék- és szolgáltatáskínálatunk bővítését, ami ügyfeleinknek és nekünk is nyereségességet biztosít, valamint nem tévesztjük szem elől azon törekvésünket, hogy vezető szerepünk legyen a fenntartható közlekedési megoldásokban. A Scania számára fontos feladat, hogy a Volkswagen Truck & Bus egységen keresztüli együttműködéssel a márkaspecifikus ügyfélmegoldások fejlesztési lehetőségeit hasznosítsa – mondta Henrik Henriksson.

Elődje, Per Hallberg 1977 óta dolgozik a Scaniánál és 2001 óta tagja a felső vezetésnek, most visszavonul pozícióiból.

– Szeretném megköszönni Per Hallbergnek, hogy idén áprilisban elvállalta az elnök-vezérigazgatói pozíciót, a Scaniát a korábbi magas szinten működtette, illetve, hogy a munkavállalóknak megadta a kellő motivációt a változással teli időszakban – búcsúztatta kollégáját Renschler.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek