Schlierenek akcióban

iho/vasút   ·   2015.03.25. 11:15
schlieren_olv0

Csak jönnek és jönnek az újabb fotók: Horváth Péter és Kovács Dániel is Isaszegnél fotózta a Schlieren-kocsikat.

 

Korábban írtuk:

Felhívást tettünk közzé honlapunkon: ha Schlieren-kocsit látott, ne legyen rest fotózni azt! Az első olvasói fotók meg is érkeztek a vadonatúj használt személykocsikról.

Az 526-os Budapest-Keleti–Sátoraljaújhely sebes éppen Pécel állomáson halad át (fotó: Pergel Áron)

Emlékeztetőül itt az első szerelvény fordája április nyolcadikával bezárólag:

5220 (Miskolc–Sátoraljaújhely), 527 (Sátoraljaújhely–Budapest-Keleti sebesvonat), 526 (Budapest-Keleti–Sátoraljaújhely sebes), 5221 (Sátoraljaújhely–Miskolc személy). Mivel április kilencedikétől előreláthatólag hónapokon keresztül folytatódnak a pályafelújítási munkálatok a Mezőzombor–Sátoraljaújhely szakaszon, ezért a szerelvény fordulója a következőképpen változik: 5009 (Miskolc–Budapest-Keleti személyvonat), 520 (Budapest-Keleti–Szerencs sebes), 5205 (Szerencs–Budapest-Keleti sebes), 5008 (Budapest-Keleti–Miskolc gyorsvonat).

Ugyanaz, de nem ugyanott: Mályi mellett dönget Miskolc felé az 526-is sebesvonat (fotó: Szalay Attila)

Továbbra is várjuk fotóikat, amint megkapjuk azokat, rögtön meg is mutatjuk, bővítve ennek a cikknek a galériáját!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek