Sebességkorlátozások hőség miatt

iho/vasút   ·   2012.08.24. 14:34

A magas sínhőmérséklet miatt a 110-es vonalon Nyíradony és Nyírgelse között egy szakaszon tíz, míg a 113-as vonalon Nyíregyháza és Nyírbátor között több szakaszon is húsz kilométer per órás sebességkorlátozást kellett bevezetni.

A 80-as vonalon Hatvan és Mezőzombor állomások között mindkét vágányra 80 kilométer per órás korlátozást rendeltek el.

A 85-ös vonalon Jászkisér és Újszász, míg a 20-as vonalon Herend és Szentgál között negyven kilométer per órás korlátozást kellett bevezetni.

A 150-es vonalon pedig Soroksár és Dunaharaszti valamint Taksony és Kunszentmiklós-Tass között csak 50 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek a vonatok.

A korlátozások várhatóan péntek este húsz óráig lesznek érvényben. A lassúmenetek miatt az erre közlekedő vonatok 10-30 perces késéssel közlekednek.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.