Siemens: „riréz” az Alstomra

MTI/iho   ·   2014.05.11. 19:12

A lap belső forrásokra hivatkozó értesülése szerint a Siemens az Alstom energetikai részlegének megszerzése fejében felajánlott vasúti szerelvény üzletágához kész „hozzácsapni” vasúti forgalomirányítási és jelzőberendezés üzletágát is. A Siemens a General Electric (GE) által a múlt hónapban tett 17 milliárd dolláros akvizíciós ajánlatot múlná felül. Arnaud Montebourg francia ipari miniszter a héten a német Frankfurter Allgemeine Zeitung lapnak úgy nyilatkozott, hogy Franciaország számára előnyösebbnek tartja a Siemens ajánlatát, mivel az együttműködésről szól, míg a GE ajánlata csak akvizícióról.

A miniszter még pénteken Németországba utazott a Siemens potenciális ellenajánlatának a megvitatására. A GE ajánlatát Francois Hollande államfő is elégtelennek nevezte. Az Alstom viszont a GE ajánlatát részesítené előnyben. A Les Echos lap szerint a francia hivatalos körök ajánlatának feljavítására kívánják rávenni a General Electricet, például úgy, hogy adja át az Alstomnak vasúti jelzőberendezés üzletágát. Az Alstom a héten jelezte, hogy érdekelné is a GE vasúti jelzőberendezés üzletágának az átvétele.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek