Sikeres évet zárt a Csermely-völgyi kisvasút

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.12.30. 13:00
stanica01

A Kassai Gyermekvasúton az idei évben gazdag programkínálattal várták az érdeklődőket, több mint húsz rendezvény és különvonatozás zajlott az év során. Összesen 52 ezer utast szállított a kisvasút, ami a legnagyobb éves utaslétszám a kisvasút eddigi történetében. A kisvasút igazgatója szerint korábban, amikor még az állami vasúttársaság üzemeltette a vonatokat, évi 15 ezer fő volt a maximális utasszám.

Danka továbbítja az egyik menetrend szerinti járatot (fotók: vovlaku.teraz.sk)

Bővült a járműpark is, egy új dízelmozdony és még két fedett kocsi is elkezdett közlekedni, sajnos a nyáron egy balesetben az egyik fedett kocsi súlyosan megrongálódott. Új fogadóépületet is átadtak, amelyet uniós támogatásokból, közös magyar–szlovák Interreg projektben sikerült tető alá hozni. Decemberben fejezték be az üdülő- és szórakoztató parkot, amely a jövő szezonban már üzemel. Svájcból pedig sikerült beszerezni egy villamos mozdonyt is, sőt a kulturális minisztérium támogatásával részben felújították a Katka névre keresztelt gőzmozdonyt is.

A csermelyi vasútállomás

Jövőre további szolgáltatásbővítéseket terveznek, körülbelül huszonöt rendezvényt terveznek, el szeretnék mélyíteni az együttműködést az önkéntesekkel. 2020-ban valószínűleg kerékpárút is épül a kisvasút közelében, amely a csermelyi vasútállomás közvetlen közelében halad el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek