Siklás a Mariazellerbahnon

iho/vasút   ·   2018.06.26. 10:05
csatt_01

Kedden reggel az Alsó-Ausztria tartománybeli St. Pölten közelében, a Völlerndorfnál kisiklott a Mariazellerbahn keskeny nyomtávú vasút motorvonata. Két háromkocsis szerelvény közül az egyik az oldalára borult, egy szakaszon tönkrement a felsővezeték is. A baleset idején az eddigi információk szerint hatvan–nyolcvan fő utazott a vonaton. Az osztrák hírügynökség információi szerint összesen harmincan sérültek meg, közülük hárman súlyosan. A sérültek között gyermekek is vannak.

(forrás: Einsatzdoku/Steyrer)

A mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a baleset okát még nem tudni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.