Siklás az Egyesült Államokban

iho/vasút   ·   2012.03.11. 17:18

Kisiklott egy Atlantából Hamletbe tartó tehervonat két tucat kocsija csütörtökön az amerikai egyesült államokbeli Abbeville-ben- számolt be a heraldonline.

A baleset következtében senki sem sérült meg. Gary Sease, a vonatot közlekedtető CSX vasúttársaság szóvivője elmondta, a vonatba sorozott kocsik közül az egyik metanolt szállított, de a kocsi tartalma nem került a szabadba.

Egy másik kocsiban propándiolt szállítottak, ami a siklás következtében a szabadba került. A sűrű folyadékot festékalapozók gyártásához használják. Vegyi elhárítóegységek érkeztek a helyszínre, hogy a szivárgást megfékezzék. Mason Speer tűzoltó parancsnok elmondta, a kifolyt anyag a lakosságra már nem jelent veszélyt, de igen nagy területen okozhatott volna környezeti károkat, ha valamelyik folyóba kerül.

A hatóságok szerint a környéken lakó családoknak még körülbelül három napig távol kell maradnia otthonától, amíg a kisiklott kocsik beemelése és átfejtése meg nem történik, mert ez alatt az idő alatt igen nagy a veszélye egy esetleges tűz kialakulásának. Mason Speer hozzátette: mindenkit hazaengednek, amint végeztek a károk helyreállításával.

A baleset helyszíne (fotó:kansascity.com)

Kapcsolódó hírek