Siklás Frankfurtban

Zöldi Péter   ·   2017.02.19. 08:45
icebaleset_kislid

Egy tárolóállomásra guruló ICE-szerelvény szenvedett balesetet Frankfurt-Griesheimben még péntek reggelre virradóra. A balesetben nem sérült meg senki, de az anyagi kár jelentős. A vezérlőkocsi – ahogy a képeken is látszik – kidöntött egy ütközőbakot, majd a peronvégen felszaladva viszonylag hosszan felszántotta az S-Bahn peronját. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ebben az időben az S-Bahn még nem járt, egyébként a peronra kígyózó szerelvény az ott várakozó utasok közül szedte volna áldozatait.

Helytelen peronon közlekedő vonat

A zagyva számsorok kedvelőinek: a vonat száma 78730, Niederrad irányából a 207-es vágányra szándékozott behaladni, az ennek megfelelő S2 + Zs3, Kz 3 -jelzésképnél.

A vasútibaleset-vizsgáló hatóság és a szövetségi rendőrség a vonat menetíróját biztonságba helyezte és az onnan kinyerhető adatok elemzése még a héten befejeződik.

A sérült járművet speciális darukkal emelték le a peronról az állomás teljes lezárása közepette, a mentési munkálatok csak péntek este fejeződtek be. Addig az S1-es és S2-es gyorsvasúti járatok részben terelve közlekedtek, részben kimaradtak, de szombatra helyreállt az üzemmenet. A mozdonyvezető kihallgatása sokat lendíthetne a nyomozáson, de ő egyelőre sokkos, kihallgathatatlan állapotban van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek