Siklás Frankfurtban

Zöldi Péter   ·   2017.02.19. 08:45
icebaleset_kislid

Egy tárolóállomásra guruló ICE-szerelvény szenvedett balesetet Frankfurt-Griesheimben még péntek reggelre virradóra. A balesetben nem sérült meg senki, de az anyagi kár jelentős. A vezérlőkocsi – ahogy a képeken is látszik – kidöntött egy ütközőbakot, majd a peronvégen felszaladva viszonylag hosszan felszántotta az S-Bahn peronját. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ebben az időben az S-Bahn még nem járt, egyébként a peronra kígyózó szerelvény az ott várakozó utasok közül szedte volna áldozatait.

Helytelen peronon közlekedő vonat

A zagyva számsorok kedvelőinek: a vonat száma 78730, Niederrad irányából a 207-es vágányra szándékozott behaladni, az ennek megfelelő S2 + Zs3, Kz 3 -jelzésképnél.

A vasútibaleset-vizsgáló hatóság és a szövetségi rendőrség a vonat menetíróját biztonságba helyezte és az onnan kinyerhető adatok elemzése még a héten befejeződik.

A sérült járművet speciális darukkal emelték le a peronról az állomás teljes lezárása közepette, a mentési munkálatok csak péntek este fejeződtek be. Addig az S1-es és S2-es gyorsvasúti járatok részben terelve közlekedtek, részben kimaradtak, de szombatra helyreállt az üzemmenet. A mozdonyvezető kihallgatása sokat lendíthetne a nyomozáson, de ő egyelőre sokkos, kihallgathatatlan állapotban van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.