Skytrax: a Qatar a legjobb

MTI/iho   ·   2024.06.26. 11:00
Qatar Airways Dreamliner

Tavaly a katari légitársaság a második helyen állt, most viszont helyet cserélt a 2023-ban vezető Singapore Airlines-zal.

A Skytrax brit marketingcég 1999 óta vezeti a World Airline Award rangsort, azóta a katari légivállalat nyolcadik alkalommal szerezte meg az első helyet. Az Emirates lett a harmadik, leszorítva a negyedik pozícióba a japán All Nippon Airwayst. A Cathay Pacific Airways az ötödik helyre lépett előre az előző évi nyolcadikról. A legjobb tízbe bejutott még a Japan Airlines, a Turkish Airlines, a tajvani EVA Air, az Air France és a Swiss International Air Lines is.

 

A Skytrax jelentése szerint a Saudia (korábban Saudi Arabian Airlines) lépett előre a legnagyobbat a ranglistán, a huszadik helyet szerezte meg a tavalyi 23. után. Európa legjobb légitársasága a Turkish Airlines, Észak-Amerikában a Delta Air Lines, Dél-Amerikában a LATAM, Afrikában az Ethiopian Airlines, Ázsiában a Singapore Airlinesm íg Kínában a Hainan Airlines lett.

A malajziai AirAsia az első helyet szerezte meg a világ fapados légitársaságainak rangsorában. Európában ebben a szegmensben a spanyol Volotea a vezető. A Star Alliance-t a legjobb légiközlekedési szövetségnek ismerték el. A több mint 350 légitársaság szolgáltatásainak a minőségét 2023 szeptembere és 2024 májusa között mérték fel több mint száz ország utasainak részvételével.

Mindazok, akik szeretnének Qatar-élményben részesülni, akár a BUD-ról indulva is megtehetik: a légitársaság ugyanis a nyári szezonban naponta repül Doha és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között, méghozzá Boeing 787-8 Dreamlinerrel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek