Sólyom: afrikai-magyar tulajdonos?

iho   ·   2013.11.12. 08:41
cim2

A korábbi tulajdonosokkal együtt dolgozunk tovább azon, hogy megpróbáljuk életben tartani a légitársaságot,   a szakmai irányítást a jövőben is Vágó József látja el – nyilatkozta a Népszabadságnak Welsz Tamás, a Charity March ügyvezetője, aki azt ígéri, hogy kifizetik a munkatársak járandóságát, amint az átvilágítás során működőképesnek találják a céget.

Két géppel indul és egy ideig marad is kétgépes a társaság

Pénzügyi befektetőként jelennek meg a cégben, de hogy mennyivelarról az ügyvezető egyelőre nem kívánt nyilatkozni, annyit mondott, hogy kétgépes indulással hat hónapig tud tőkét garantálni a vállalkozásnak a mostani befektetés. Vágó Józsefnek a korábbi 6-12, majd 50 gépes terveit egyelőre az asztalfiókba kellett tenni, mert a korábbi befektetőjelölt olyan feltételeket támasztott, amelybe, ha a cég belement volna, akkor hamar külföldi kézbe került volna.

A mostani konstrukcióban sem külföldi, sem állami tulajdon nincs - mondta Welsz.

Továbbra is Vágó József lesz a Sólyom szakmai vezetője

Az ötszázezer forint jegyzett tőkéjű, főként oktatási és egészségügyi tevékenységi körökkel 2009-ben regisztrált Charity March Kft. tulajdonosa a Seychelle szigeteki bejegyzésű Cavalli Continental. Korábban a Bissau Guinea-i címen bejelentett Welsz Tamás is megjelent a cégben tulajdonosként, aki szerint a cég azon kevesek közé tartozik, amely mögött a valós tulajdonosok sorakoznak fel, és nem adóoptimalizálási okokból jegyezték be a Seychelle-szigeteken. A Cavalli Continental mögött csak és kizárólag külföldön élő magyar üzeletemberek állnak, akik idejében felfedik majd magukat, s akik fantáziát látnak a magyar színek alatt repülő társaságban.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek