Sólyom-hírek: lesz engedély? Vágó már nem vezeti a céget

iho   ·   2014.03.04. 08:00
cim4

A Sólyom Airways hamarosan megkaphatja repülőgép-üzemeltetésre feljogosító engedélyt (AOC), írja a nol.hu.  A portál iparági forrásokból úgy tudja, hogy az év elején a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál megakadt az engedélyezési folyamat, de az utóbbi hetekben minden felpörögött, s immár egyetlen lényeges dolog hiányzik a pecsét megszerzéséhez: az, hogy a Boeing repülőgépgyártótól megvásárolják az ilyenkor szükséges műszaki dokumentációt, majd ezt beépítsék az engedélyezéshez beadott dokumentumokba.

Mindez azonban csak légijármű-üzemeltetésre jogosítja fel a társaságot. Ahhoz, hogy charter- vagy menetrend szerinti járatokat indítson, a Sólyomnak milliárdos nagyságrendű összeget kell felmutatnia, amely önmagában fedezi a gép(ek) első háromhavi üzemeltetését.

A cég csökkentette a Budapest Airport felé fennálló tartozását, így az egyes terminálon bérelt irodáik egy részét ismét birtokba vehették. Ugyanakkor változott az ősszel kialakuzlt tulajdonosi szerkezet, az ügyvezetője által vállaltan offshore hátterű Charity March Jótékonysági Menet Kft.-t már nem látni a cégbírósági iratokban

Február 28-i hatállyal lemondott a Sólyom Airways Kft. ügyvezetője, Vágó József  – tájékoztatta a Magyar Hírlapot maga az érintett. A lemondásra azt követően került sor, hogy Vágó József, mint a légitársaság egyik alapító tulajdonosa 2014. januárban eladta üzletrészét tulajdonos társának Hurtyák Róbertnek. Vágó József a jövőben stratégiai partnereként segíti a légitársaság tulajdonosainak és menedzsmentjének munkáját.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek