Sörösrekesz, tökön-paszulyon át, hetvennel

Zöldi Péter   ·   2017.05.13. 16:15
sorosrekesz_kislid

Az oldenburgi rendőrség kivont a forgalomból egy fűnyírómotor által meghajtott sörösrekeszt. A 31 éves tulaj most szomorú, nem így képzelte a jövőt a járművel, amelyet egy barátja segítségével épített. A járműkategória teljes biztonsággal nem határozható meg. Talán gokart? Mindenesetre a dizájnra is adtak. És ők – ellentétben a rendőrséggel – humoruknál voltak: a járgányt egy régi biztosítótársasági emblémával díszítették.

A jármű eléri a hetvenes tempót, éppen ez keltette fel a járókelők figyelmét Oldenburg utcáin, akik aztán értesítették a rendőrséget. Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a tulaj éppen azon ügyködött, hogy a járgányra rázárja a garázs ajtaját.

Hogy visszakaphatja-e a járművet, erről még senki sem tud nyilatkozni. Gokarttal elvileg magánterületen nyugodtan lehet száguldozni, feltéve, hogy nem túl hangos. Aki viszont közterületre merészkedik vele, az így jár. Legalábbis Németországban.

Staphan Klatte rendőrségi szóvivő szerint még az sem biztos, hogy ki dönt a visszaszolgáltatás feltételeiről: a város és a bíróság is illetékes lehet. Itt most nyugodtan vonjunk párhuzamot a Magyarországon a városi parkokban, vagy akár egy gyanútlan kirándulás közben itt-ott feltűnő quadokkal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek