Sörrel a kézben számolták az utasokat Prágában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.04.09. 16:00

A metro.cz oldalon olvasható, hogy sajátos utasszámlálási módszert választott az egyik szolgálatot teljesítő páros a 13-as villamoson Prágában. Két fiatal diák a ROPID (közlekedésszervező társaság) megbízásából végzett utasszámlálást az egyik villamoson a főváros központjában. Egyiküknek kezében egy üveg sör volt, s vígan kortyolgatott is belőle, miközben társának mondta az adatokat, melyik megállóban hányan szálltak fel, és hányan le. Az egyik felháborodott utas (aki le is fotózta a diákokat) tájékoztatta a Metro napilapot, hogy hallotta azt is, amikor a diákok nyíltan arról beszéltek, kár, hogy nem egy „rövidet” kapnak minden egyes megszámolt utasért.

A ROPID utánajár a dolognak, a fotó elkészültének időpontjából és a járat számából könnyen rájönnek, ki a vétkes. Prágában a napokban 1200 embert vetnek be az utasszámláló programba, s az eredmények alapján szervezik majd a városi közlekedést.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek