Speciális sebességváltót használ az EMOSS elektromos tehergépjárműve

iho   ·   2018.02.22. 13:15
EMOSS_EVER_r

Az EMOSS Mobile Systems által kifejlesztett  elektromos haszongépjármű több mint 300 mérföld (482,8 kilométer) hatótávolságra képes. Az EMOSS Electric Vehiclewith Extender Range (E.V.E.R) tehergépjármű egy 120 kilowatt-órás akkumulátor-csomagot és egy CNG motorral hajtott villamos generátort használ, hogy újratöltse az akkumulátort és elérje a maximális hatótávolságot. A járművet egy Allison 4500 típusú automata sebességváltóval szerelték fel, és bruttó 50 metrikus tonna kombinált súlyra hitelesítették.

Martijn Noordam, az EMOSS főmérnöke úgy nyilatkozott, hogy az Allison sebességváltóval megfelelő teljesítményt tudnak elérni. „Vevőink soha nem hitték volna, egy start-stop ciklus igazából véghezvihető egy 30 fokos emelkedőn, ez a jármű azonban tökéletesen elvégezte a feladatot” – mondta a főmérnök.

Az elektromos járművet egy Allison 4500 típusú automata sebességváltóval szerelték fel, és bruttó 50 metrikus tonna kombinált súlyra hitelesítették

Az Allison automata sebességváltó megtöbbszörözi a nyomatékot, ezáltal kevesebb energiát von el az elektromos motortól és az akkumulátor-csomagtól. Azt is lehetővé teszi, hogy az elektromos motor a működési ciklus nagy részében egy optimális hatékonysági tartományon belül dolgozzon, ezzel csökkenti az energiafelhasználást, növeli a jármű hatótávolságát és lehetővé teszi kevésbé drága, könnyebb és kisebb komponensek használatát.

A teherautót a tavaly novemberi eCarTec kiállításon mutatták be Münchenben. Az E.V.E.R. teherautón kívül az EMOSS Allison váltóval felszerelt elektromos teherautókat fejleszt építőipari, áruszállítási és hulladékgyűjtési célú felhasználók, valamint egyéb konfigurációk részére is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek