Splitbe már Pozsonyból is

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.06.11. 18:00
ZSSK

A szlovákok Ausztrián és Szlovénián keresztül utazhatnak, s magukkal vihetik gépkocsijukat is. 

A ZSSK szlovák személyszállító vasúttársaság június 18-án indítja először a Splitbe közlekedő éjszakai járatot, amit az ÖBB vasúttársasággal együtt üzemeltet, teljes mértékben saját üzleti kockázatára. A vonaton modern fülkés másodosztályú (Bmz) és légkondicionált hálókocsik (WLABmee), s egy tíz autó szállítására alkalmas kocsi közlekednek. A vonat 15:51-kor indul a pozsonyi főpályaudvarról, Splitbe pedig 9:50-kor érkezik, visszafelé 16:48-kor indul Splitből, Pozsonyba pedig 10:49-kor érkezik. A járatpár június 18-tól szeptember 10-ig közlekedik heti két alkalommal, oda minden kedden és pénteken, vissza pedig minden szerdán és szombaton. Egy felnőtt az ülőhelyes kocsiban 29,90 eurótól válthat jegyet, a háromágyas hálófülkében egy hely 69,90 eurótól váltható egy irányban. A gépkocsiszállítás ára 109,90 eurótól kezdődik, a motorbiciklit pedig 79,90 euróért lehet szállítani.

Június 13-ától újra elindul az első InterCity vonatpár Kassa és Pozsony, valamint Bécs között, ami a járványhelyzet miatt ezidáig szünetelt. A Csehországba közlekedő éjszakai EuroNight vonat is már a teljes szakaszon, Homonna, Kassa és Prága között. Az autószállítást is újraindítják, egyelőre csak Kassa és Prága között, de igény szerint a Homonna–Prága és a Poprád–Prága viszonylatú autószállító kocsit is besorozzák hamarosan. A Kassa és Pozsony, illetve a Zsolna és Pozsony között közlekedő gyorsvonatokon újra lesznek étkezőkocsik. Az eddig rövidített útvonalon, vagy csak belföldön közlekedtetett járatokat most már a teljes szakaszon járatják, például Zsolna és Prága között, vagy Zólyom és Ostrava között. A Pozsony és Hegyeshalom közötti személyvonatok is újra menetrend szerint közlekednek, a nyári vakáció ideje alatt is. Továbbra sem közlekednek azonban a nemzetközi járatok Szlovákia és Ukrajna, illetve Lengyelország között.

Splitbe az autót vagy a motorbiciklit is magukkal vihetik az utasok< /p>

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek