Stabil és tovább növekszik a BILK Logisztikai Központ kihasználtsága

iho   ·   2019.12.17. 15:00
bilk-400

Az idén ezzel együtt összesen 13 ezer 900 négyzetméter terület bérletének a meghosszabbítására történt megállapodás, míg további 6500 négyzetméter raktár- és irodaterületet értékesítettek új partner részére. 2019-ben a logisztikai központ tíz százalékára, összesen csaknem 20 ezer 500 négyzetméter területre történt bérleti tranzakció.

2019-ben 13 ezer 900 négyzetméter terület bérlését hosszabbították meg a BILK-en

A Magyarország legnagyobb raktárvárosa által kínált logisztikai előnyök iránt megnyilvánuló piaci igények kielégítése érdekében a részvénytársaság az idén tíz százalékot meghaladó mértékben növelte kapacitásait egy több mint húszezer négyzetméteres magasraktári kiszolgálásra alkalmas csarnokkal, amelynek megépítéséről még az elmúlt évben kötött megállapodást. A nyár végén átadott létesítmény beruházási értéke három és fél milliárd forint volt. A kapacitást bérlője egyébként a következő öt évben kizárólagos joggal használhatja és további öt évre meghosszabbíthatja. A BILK Logisztikai Nyrt. összes bérbeadható területe 2019-ben kétszázhatezer négyzetméterre növekedett, a kapacitások kihasználtsága pedig az egy évvel korábbihoz képest 1,2 százalékkal tovább javult és elérte a 99,22 százalékot.

A BILK Logisztikai Nyrt. további kapacitásbővítési potenciállal is rendelkezik: újabb 9400 négyzetméter területű, tíz méter belmagasságú raktár és kétszáz négyzetméter iroda létesítésére van fizikai lehetősége. Az ehhez szükséges építészeti tervek elkészültek, a szükséges hatósági engedélyek rendelkezésre állnak. A leendő bérlőkkel intenzív tárgyalások folynak.

A BILK Nyrt. elkötelezte magát a „zöld-logisztikai” megoldások alkalmazása mellett. Megkezdődtek az erre irányuló kutatások, amelyek elsősorban a megújuló energiaforrások tudatos alkalmazására irányulnak.

A dél-pesti régióban, az M0 körgyűrűhöz közvetlen lehajtóval és összesen kétszázhatezer négyzetméter raktár- és irodakapacitással rendelkező BILK Logisztikai Nyrt. Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központja, amelyben „A” kategóriás logisztikai-, gyűjtő-, illetve hűtött raktárcsarnokok, ADR-minősítésű és közvetlen iparvágány kapcsolatú raktárak állnak a bérlők rendelkezésére. A raktárváros területén első típusú vámudvar működik. A logisztikai központ közvetlen tömegközlekedési kapcsolattal rendelkezik. Közvetlen szomszédságában működik a konténerterminál.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek