Starbucks kávézó a vonaton

iho/vasút   ·   2012.03.08. 08:54

Próbaüzem jelleggel jövő évtől indul a svájci államvasút és az amerikai kávézólánc, a Starbucks együttműködése. Két IC2000-es emeletes szerelvény étkezőkocsiját alakítják át, megalkotva „a világ első kerekeken gördülő Starbucks áruházát” – írja az IRJ.

Miközben Magyarországon egyre inkább eltűnőben vannak a távolsági vonatokról a vendéglátó-ipari szolgáltatások, felmerül a kérdés, hogy helyes döntés-e a nem éppen takarékos árairól híres kávézólánccal szövetkezni. A jelek szerint Svájcban érzékelnek fizetőképes keresletet az emelt szintű és emelt tarifájú szolgáltatások iránt. „Elsősorban a fiatalokat és az üzleti utasokat szeretnénk megcélozni” – mondta Jeannine Pilloud, az SBB személyszállítási vezérigazgatója.

A Starbucks-kocsikat jövő tavasztól a Genf–St. Gallen vonatokon vetik be. Hörcher Dániel felvétele a Genfi-tó partján, Lausanne közelében készült

A svájci vasút csaknem minden távolsági vonatán találunk étkező- vagy bisztrókocsit. A jövő tavasszal induló tesztben részt nem vevő vonatokon továbbra is az SBB leányvállalata, az Elvetino gondoskodik az utasok kiszolgálásáról.

Kapcsolódó hírek