Stratégiai együttműködés a MÁV és a Volán Egyesülés között

MTI/iho   ·   2015.03.05. 08:46

A megállapodást Zaránd György, a vasúttársaság vezérigazgatója és Bencsik Zoltán, a Volán Egyesülés vezérigazgató-helyettese írták alá. Az együttműködéssel a társaságok célja, hogy biztosítsák a mobilitási igények fenntartható kielégítését, a közszolgáltatás versenyképességének növelését az egyéni közlekedéssel szemben, az összehangolt, egymásra épülő és egymást kiegészítő hálózatok működtetését a közszolgáltatási személyszállításban, valamint a magasabb színvonalú utaskiszolgálást – derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből.

A tájékoztatás idézi Tasó Lászlót, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárát, aki üdvözölte a megállapodást, valamint hangsúlyozta, hogy a munkamegosztásra alapozva kell a személyszállító társaságok versenyképességét növelni. Hozzátette: a vasúti- és a távolsági buszközlekedés jövőbeni fejlesztései meghatározók lesznek a komfortos és stresszmentes utazás szempontjából.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek