Súlyos ráfutásos baleset történt Ferencvárosnál

iho   ·   2020.10.07. 06:45
mtrvslte2

Egy üres autószállító vonatba szaladt bele egy konténervonat éjjel. Négy autószállító kocsi kisiklott.

Információink szerint az LTE Kecskemétre tartó, Ferencváros bejárati jelzőjénél álló üres autóvonatának ütközött neki a Metrans Csepelre tartó konténervonata, élén a 386 015-ös Traxxszal.

A Mávinform jelentése:

Keddről szerdára virradó éjszaka fél 1-kor az Összekötő vasúti híd és Ferencváros állomás közötti pályaszakaszon egy tehervonat az előtte álló tehervonatnak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, négy teherkocsi kisiklott. Mindkét tehervonatot magánvasút közlekedtette.

A műszaki mentés miatt várhatóan szerda estig ideiglenes közlekedési rendet vezettek be.

A pécsi vonal InterCity vonatai, a hegyeshalmi vonal távolsági vonatai, a szombathelyi és soproni InterCity vonatok, az S36-os és G43-as elővárosi járatok fővárosi végállomása Kőbánya-Kispest, illetve a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföld állomáson van. (A reggeli Üllőről induló S36-os járatok Üllő és Budapest-Kelenföld között nem közlekednek.)

(fotók: Mávinform)

Kelenföld állomáson ezek a vonatok az 1. és a 2. vágányról indulnak.

Hajnali 5 órától a vasúti jegyek, bérletek, utazási igazolványok a BKK járatain felhasználhatóak a következő szakaszokon:

  • az M4-es metrón a Keleti pályaudvar és Kelenföld vasútállomás között
  • az M3-as metrópótlón Kőbánya-Kispest és Népliget között
  • az 1-es villamoson Népliget - Ferencváros vasútállomás - Kelenföld vasútállomás megállóhely között.

A reggeli órákban a pécsi és a hegyeshalmi vonal távolsági vonatainál, továbbá az S36-os és G43-as járatoknál késésekre kell számítani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek