Súlyos vasúti baleset Sápon

Mávinform   ·   Frissült: 2023.11.15. 10:49
sap_baleset_20231115

Tehervonat ütközött rá az állomáson várakozó személyre. Utóbbi utasainak nyolcvan százaléka megsérült, akárcsak a két mozdonyvezető és a jegyvizsgáló.

Frissítés:

A személyvonatot a MÁV-Start 431 198-as Szilije továbbította, a tehervonat élén az MMV Zrt. 92 55 0609 006-5 pályaszámú Sulzere dolgozott. Az utasok könnyebben sérültek, a vétlen vonat mozdonyvezetője viszont súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopter vitte kóházba.

(fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

A baleset miatt a 406-os számú Corona Intercity csak Biharkeresztesig közlekedett, utasait a 6429-es számú személyvonattal szállítják el Berettyóújfaluig, onnan pedig pótlóbusszal utazhatnak tovább Püspökladányig.

A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a Berettyóújfalu–Debrecen, a Berettyóújfalu–Kaba és a Püspökladány–Báránd között közlekedő Volánbusz-járatokon.

 

Korábban írtuk:

Baleset történt a Püspökladány–Biharkeresztes vonalon szerdán hajnali 4:20-kor. Egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. Mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, továbbá a vonaton tartózkodó öt utasból négyen sérülést szenvedtek, őket a mentők ellátták.

A vonatforgalom szünetel Püspökladány és Berettyóújfalu között a helyszínelés ideje alatt, az utasokat pótlóbuszok szállítják. A Brassó felől a Keleti pályaudvarig közlekedő Corona Intercity (406) utasait Berettyóújfalutól pótlóbusz szállítja Püspökladányig. Az arra utazók hosszabb eljutási idővel számoljanak.

A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek