Sulzer az ártérben

Vörös Attila   ·   2014.03.15. 16:15
IMG_9897__140312_Bataszek_0609003_Floyd__400

Két sulzeres tehervonat is közlekedett szerdán a Baja–Bátaszék-szakaszon. Az MMV gabonavonata Dombóvár felé folytatta útját, a Floyd szerelvénye pedig Szekszárd felé. A gemenci ártéri területet átszelő vasútvonalon heti egy-két RCH-s ócskavasvonat jelenti a teherforgalmat, ehhez adódnak az egyszeri magánvasúti fuvarok. Mostanában az MMV járt erre többször, de a Floyd és az AWT tehervonataival is találkozhatunk.

A bajai hídon robog át a Floyd tartályvonata<br>A képre kattintva galéria nyílik!<br>(fotók: Vörös Attila)

A Floyd a legutóbbi bajai tartályvonatát Rajkáról Ferencvároson és Kiskunhalason át továbbította. Másfél nappal később a lefejtett tartályokkal azonban már Bátaszék felé indult el a fekete Sulzer, majd onnan a 46-os vonalon Sárbogárd és Székesfehérvár felé fordult. 2014-ben már többször is használta ezt az útvonalat a Floyd magánvasút, Rajkáig a bajai kocsikhoz ilyenkor fölveszik még a pétfürdői és a celldömölki vagonokat is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek