Suzuki–M1 út épül, kezdődik a közbeszerzés

iho   ·   2013.02.18. 13:55

Megkezdődött a japán autóscég és az M1-es autópálya közötti útvonal építésének előkészítése. Miként a Komárom-Esztergom megyei portál, a kemma.hu megtudta, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. kiírta a közbeszerzési eljárást az Esztergom és az M1 autópálya közötti útszakasz megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére.

A szervezet tájékoztatása szerint a megvalósíthatósági tanulmány tartalmazza majd a kétszer egy sávos kialakítású főúthoz kapcsolódó különböző nyomvonalak tanulmányterveit, a költség-haszon elemzést, a közúti biztonsági hatóságvizsgálatot és a Natura 2000 hatásbecslést.

Eredményes közbeszerzési eljárást követően a tanulmány a jövő év nyarára elkészülhet. A munkálatok a következő uniós költségvetési ciklusban folytatódhatnak, amennyiben a források rendelkezésre állnak. Közismert, hogy az elmúlt év végén a jelenlegi kormány stratégiai megállapodást kötött a Magyar Suzuki Zrt. Esztergomba települt gyárával, ekkor állapodtak meg, hogy megépül az Esztergom és az M1-es autópálya közötti csatlakozást biztosító útszakasz.

A kész gépkocsikat jelenleg a túlzsúfolt 10-es és 11-es úton, illetve Almásfüzítő felé vasúton szállítják el.

Kapcsolódó hírek