Suzukit gázolt Flirt Vecsés határában

iho/vasút   ·   2017.11.04. 10:26

Szombaton nem sokkal 6 óra előtt Vecsés és Üllő állomások között a Záhonyba tartó 6260-as személyvonat 415 022-es Flirtje egy fény- és félsorompóval biztosított útátjáróban gépkocsival ütközött. Személyi sérülés nem történt, a baleset bekövetkezésekor a sorompó jól működött. A hatósági helyszínelés és a műszaki mentés idejére mindkét vágányt lezárták, ezért Vecsés és Monor között vonatpótló autóbuszok közlekedtek. A monori elővárosi vonatok ideiglenesen kimaradtak, helyettük a zónázó járatokat lehetett igénybe venni, amelyek minden állomáson és megállóhelyen megálltak. A szegedi vonatok Ceglédtől, illetve Ceglédig közlekedtek. A távolsági vonatok egy része, például a Budapestről Nyíregyházára tartó Holló Intercity (IC1650) kerülő útirányon, Budapest–Újszász–Szolnokon keresztül közlekedik.

Délelőtt fél 11 környékén is számos vonat cipelt magával többórás késést, némelyik a rendes menetideje többszörösét

Fél 9 környékén az egyik vágányt visszaadták a vonatforgalom részére, a másikon kilenc óra körül fejeződött be a helyszínelés és a műszaki mentés. Várhatóan délre áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony és a szegedi vonalon. Addig előreláthatóan akár hatvan-százhúsz perccel hosszabb menetidőkkel is lehet még számolni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek