Svédországba mehetnek Kürtösről tehervonatok

iho/vasút   ·   2016.12.21. 18:45
400px_railcargogroup

A még magasabb szintű vasúti szállítás érdekében a két társaság január elsejétől nagyobb megállástól mentes járatokat indít a két ország között. Az új szolgáltatás két jelenleg is létező és üzemelő útvonalba kapcsolódik be, ezzel a romániai Kürtös (Curtici) és Skandinávia között létrejön az első egységes vasúti összeköttetés, kiaknázva a Samskip németországi, Duisburgban található vasúti csomópontját is. A magyar–román határnál található Kürtös ráadásul fontos elágazóállomás a Bukarestbe tartó kelet-európai vasúti hálózatok számára is.

Az osztrák Rail Cargo Group és a Samskip együttműködésével a romániai Kürtösről több svédországi átrakóhoz mehetnek közvetlenül 2017-től a tehervonatok (forrás: Railway Pro)

Az új kombinált teherszállítási szolgáltatás versenyképes tranzitidőket garantál a közúti fuvarozáshoz képest: Kürtösről négy-öt munkanap alatt érhetnek el a szállítmányok Stockholmba. Kezdetben hetente négyszer teszik majd meg a járatok oda-vissza az utat Duisburg és Kürtös között, azonban a Samskip és a Rail Cargo Group biztos abban, hogy az új útvonal még vonzóbb kínálatot nyújtva tovább növeli az áruk áramlását. A partnerek azt remélik, hogy a járatsűrűség heti ötre nőhet 2017 folyamán.

Az új útvonallal, valamint a teljesen saját tulajdonú duisburgi csomóponttal a Samskip tovább bővítheti közép- és kelet-európai intermodális hálózatát, összekötve az észak-európai Svédországot és Dániát a déli Olaszországgal és Törökországgal – jelenti a Railway Pro.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek