Szabolcsban több útszakasz továbbra is nehezen járható

MTI   ·   2012.02.05. 10:24

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több útszakasz továbbra is nehezen járható a havazás miatt – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága vasárnap reggel. A tájékoztatás szerint elsősorban Kótaj, Dombrád, Gávavencsellő és Újfehértó térségéből érkeztek bejelentések, de több, Nyíregyháza közelében lévő bokortanya bekötőútját is teljesen elborította a hó.

A közútkezelő folyamatosan takarítja az utakat, bár az erős szél miatt bármelyik útszakaszon kialakulhat kisebb-nagyobb hóátfúvás. Járhatatlan út, megközelíthetetlen település nincs a megyében.

Szombat éjszaka és vasárnap hajnalban összesen hét gépkocsi akadt el a hóban vagy csúszott árokba, személyi sérülés egyik esetben sem történt – közölte a katasztrófavédelem ügyelete. Egy beteghez igyekvő mentőautót a tűzoltók segítettek ki a hóból. Nyírteleken egy lakóház gyulladt ki, onnan két felnőttet és két gyereket szállítottak megfigyelésre kórházba.

A havazás nem okoz nagyobb fennakadást a megye buszközlekedésében, néhány vidékről induló, hajnali járat kisebb késésekkel érkezett Nyíregyházára. A buszok Tiszarádra, illetve néhány bokortanyára nem tudtak bemenni, az elzárt útszakaszokat később megnyitották a közútkezelő gépei.

Kapcsolódó hírek