Szállítás, raktározás, környezettudatosság

iho/közút   ·   2012.06.20. 08:08

Az év elejétől az olasz tulajdonban lévő Catone Kft. látja el az Unilever Magyarország hűtött és fagyasztott termékeinek szállítását és raktározását. Az új partner kiválasztásánál fontos szempont volt a környezettudatos működés, ami a hosszú távú Fenntarthatósági Terv (Unilever Sustainable Living Plan) részeként stratégiailag meghatározza az Unilever működését – olvasható a Raktaram.hu oldalon.

Az Unilever célkitűzése a Fenntarthatósági Terv értelmében, hogy miközben megkétszerezi forgalmát, 2020-ig felére csökkenti környezetterhelését. Éppen ezért a vállalat szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy minimálisra csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását a termékszállítás és a disztribúció során – csökkentik a szállítási távolságokat, alacsony károsanyag-kibocsátású járműveket használnak, és újravizsgálják raktáraik energiafelhasználását. A Fenntarthatósági Terv részeként az Unilever vállalta, hogy 2020-ra a 2010-es szintnek megfelelő lesz logisztikai hálózatának szén-dioxid-kibocsátása, valamint 40 százalékkal növeli a szállítás és a raktározás hatékonyságát.

Az olasz tulajdonban lévő Catone 1994 óta működik Magyarországon. Budaörsi központja hűtött és fagyasztott élelmiszerek raktározásával, belföldi és nemzetközi szállításával, nem hűtött termékek disztribúciójával és egyéb logisztikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozik. A vállalat által biztosított hűtéstechnika nem csak rendkívül hatékony, hanem duplakamrás szigetelésnek köszönhetően rendkívül környezetbarát is.

Kapcsolódó hírek