Szatmárnémeti-London járatot indít a Wizz Air

MTI/iho   ·   2016.09.05. 17:21

Szatmárnémeti-London repülőjáratot indít a Wizz Air diszkont légitársaság - jelentette be egy hétfői sajtótájékoztatón Pataki Csaba, a szatmárnémeti repülőteret működtető Szatmár Megyei Tanács elnöke. Az Agerpres tudósítása szerint a Wizz Air száznyolcvan férőhelyes Airbus A320-as gépe hetente két alkalommal, hétfőn és pénteken száll majd Szatmárnémetiből a London-Luton repülőtérre. Jegyeket már százkilenc lejtől (7630 forint) lehet vásárolni. A légi társaság egy felmérés alapján döntött arról, hogy Londonba indítja az első szatmárnémeti járatát.

"Szatmár megye ezzel új kapukat kíván nyitni Nyugat-Európa felé" - idézte Pataki Csabát a Szatmár.ro portál. A város repülőteréről mindeddig csak Bukarestbe indultak gépek. A megyei tanácselnök úgy vélte: a járat az észak-kelet-magyarországi és a kárpátaljai utazni vágyókat is kiszolgálja. Amint a Mediafax hírügynökség idézte, a Wizz Air jelenleg tíz romániai repülőtérről százhúsz járatot működtet tizennyolc ország repülőterei felé. A légi társaság romániai járatain tavaly négy és fél millióan utaztak, és a társaság arra számít, hogy ez a szám idén meghaladja a hatmilliót.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek