Százhalombatta-Pusztaszabolcs: zárt a tender

MTI   ·   2012.05.22. 12:11

Sikeres volt a Százhalombatta-Pusztaszabolcs vasútvonal korszerűsítésének kiviteli- és tendertervek elkészítésére kiírt közbeszerzése; a nyertes nettó 1,3 milliárd forintból készítheti el a terveket – közölte a Nemzet Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs irodája.

Tóth Béla tájékoztatása szerint a nyílt közbeszerzési eljárást az Utiber-Uvaterv Konzorcium nyerte. A projekt az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósul meg. Hozzátette, komplex tervezésre lesz szükség, mert nem csak a vasútvonal újul meg, hanem a közúti kapcsolatokat is teljes egészében újra kell tervezni.

A Százhalombatta és Pusztaszabolcs közötti vasútvonal korszerűsítés részeként Ercsiig új nyomvonalat építenek ki, a fennmaradó pályaszakaszt pedig felújítják. Korszerűsítik az utasforgalmi létesítményeket, felújítják a vonalon lévő műtárgyakat, az állomásokon új utasperonokat és gyalogos aluljárókat építenek.

A biztonság növelése és a forgalom zavartalansága érdekében az új pályán szintbeni keresztezés nem lesz, külön szintű kereszteződéseket alakítanak ki, a meglévő útátjárókat átépítik. A felújítás nyomán az érintett szakaszon óránként 160 kilométeres sebességgel is közlekedhetnek majd a szerelvények. A pályakorszerűsítés engedélyezési tervei már rendelkezésre állnak.

Kapcsolódó hírek